Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Преговарачки поглавја

Завршна конференција: „„Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“

Завршна конференција: „„Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“

Евротинк-Центар за европски стратегии ја одржа завршната конференција: „Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна...
Read More
Не постои друго решение или ова не е решение? Кон доминантните политички наративи во македонско-бугарскиот спор

Не постои друго решение или ова не е решение? Кон доминантните политички наративи во македонско-бугарскиот спор

Aвтор: Кире Василев, политиколог Сите се согласни дека решавањето на отворените прашања со соседите ќе го подобри регионалниот политички-економски развој...
Read More
Оглед за протестите и клубовите како антипод на културниот натпревар меѓу народите

Оглед за протестите и клубовите како антипод на културниот натпревар меѓу народите

Aвтор: Мариглен Демири, истражувач, Евротинк-Центар за европски стратегии Односите на Република Северна Македонија и Република Бугарија во последниве години се...
Read More
ОСВРТ КОН ДОГОВОРОТ ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО, ДОБРОСОСЕДСТВО И СОРАБОТКА ПОМЕЃУ РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА *

ОСВРТ КОН ДОГОВОРОТ ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО, ДОБРОСОСЕДСТВО И СОРАБОТКА ПОМЕЃУ РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА *

Автор: доц. д-р Маријана Николова Стамова, Институт за балканистика со Центар по тракологија при Бугарската академија на науките, Софија, Република...
Read More

Објави

Завршна конференција: „„Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон ЕУ: Случајот на Северна Македонија и Бугарија“

Евротинк-Центар за европски стратегии ја одржа завршната конференција: „Демистифицирање на (не) соседските односи на патот кон …

Авторски коментар

Не постои друго решение или ова не е решение? Кон доминантните политички наративи во македонско-бугарскиот спор

Aвтор: Кире Василев, политиколог Сите се согласни дека решавањето на отворените прашања со соседите ќе го …

Интервјуа

Брегу: Западен Балкан не може да изгуби уште една деценија обележана со нови нестабилности

Во интервјуто за Европски Западен Балкан (ЕВБ), генералната секретарка на Советот за регионална соработка, Мајлинда Брегу, …